100 dagar och 1500 mil

HOLA!
 
Förlåt för tystnaden. Här kommer en statusuppdatering med många "och-sedan-gjorde-vi-detta-och-detta". Efter att det senaste inlägget skrevs tillbringade vi en vecka i Playa del Carmen. Vi hade storslagna planer på att göra dagsutflykter men lyckades bara masa oss iväg på två stycken. Vi besökte ön Cozumel som tydligen är en hotspot för dykare och snorklare. Vattnet var klart och fiskarna färgglada så snorkelutflykten blev lyckad. Förutom Cozumel besökte vi stranden Akumal. Även här snorklade vi och såg havssköldpaddor som betade gräs på botten. Från Playa del Carmen åkte vi till Cancún i två dagar. Vi försökte kolla upp olika utflyktsmål och många verkar roliga MEN har alltid en delfinbassäng med på ett hörn. Vi vill inte stötta sådan verksamhet och därför har det blivit mycket strandhäng istället. Efter Cancún tog vi båten över till Isla mujeres som vi fick rekommenderat av våra vänner Elise och Andy (från Galapagosresan). Vi hade bokat ett dubbelrum men eftersom hotellets svit stod tom fick vi bo där istället för snarlikt pris. Isla mujeres hade en fantastiskt strand och långgrunt lugnt vatten som var perfekt för både oss, barn och icke simkunniga. Recommend recommend! Vi var extremt utvilade efter fem dagar på Isla Mujeres och kanske var det därför vårt följande resmål, Isla Holbox, inte blev någon favorit. Om vi kommit direkt från Guatemala hade jag definitivt älskat  det men nu hade vi myror i brallan i fyra dagar. Jag var så uttråkad att jag gav mig på mitt livs första deckare. Det visade sig vara porten till en ny värld och jag ser nu fram emot att läsa mig igenom svärföräldrarnas bokhylla som svämmar över av deckare. Vi har äntligen tagit oss fram till nutid och  as we speak sitter vi på hotellet i Cancún. På väg till Cancún igår pratade vi om hur tur vi haft med att slippa sjukdom på resan. Det första som händer när vi kommer till Cancún är att vi besöker vår favoritrestaurang, och vad tror ni händer? Inatt sov John med toaletten som huvudkudde. Idag är vår sista dag på resande fot och John är utmattad så vi ligger hotellet och jag surfar på resans bästa Wi-fi. Vi vill helst knäppa med fingrarna och sätta oss på planet. John är exalterad över att åka hem. Han har nämligen lagt en beställning på ett Nintendo switch. Jag frågade i samma veva vad han tänkt köpa till mig i födelsedagspresent. "Jag har inte råd med födelsedagspresent. Men du kan få spela på mitt Nintendo switch" svarade han.
 
 
Playa delfines i Cancún
 
 
Isla mujeres
 
Här promenerade vi till stranden
 
Stranden på Isla Mujeres
 
Isla holbox
 
 
 
 
Världens mysigaste hund. Hon hängde på samma strandbar som oss varje dag och på kvällarna hängde hon på vårt hostel där hon kurade i hängmattan med John. 

Funderingar tagna ur luften. 

1: Det är väldigt enkelt att resa över gränser med ett svenskt pass. Väldigt sällan tittar någon i våra väskor eller frågar obekväma frågor. Det gör mig ledsen när jag tänker på hur många människor i världen som inte har samma privilegium endast på grund av var de är födda. 

 2: Varför blir man alltid kissnödig när man badar i havet? Är det på grund av osmos? Alltså jag vill verkligen veta! 

 3: Detta är ingen fundering egentligen utan ett restips! Om du någon dag inte orkar tacka nej till alla personer som försöker locka in dig i deras affär, se till att ha en glass i handen. Det har funkat för oss utan undantag i Mexiko. När glassen är slut kan man knapra på glasspinnen för att vinna en extra halvtimme.

Tack

Jag har suttit i flera dagar och försökt formulera någon slags lång "avslutningstext" men jag blir inte nöjd hur jag än vrider och vänder på meningarna. Därför vill jag kort och gott istället säga: Tusen tack för att DU läst mina blogginlägg. Det har varit så himla roligt att skriva just för att ni har läst! Det var ett nöje att dela denna resa på 1500 mil genom åtta länder med er. 

HASTA LUEGO SYDAMERIKA!